I weekenden, d. 9.-10. februar, var Tropsspejderne fra Jørgen Skytte Gruppe på en lidt alternativ spejdertur, i Svenstrup Kirke.

Svenstrup Kirke

I Jørgen Skytte Gruppe vil vi gerne lave en masse spændende aktiviteter og vi er ikke bange for at prøve noget nyt og alternativt. Derfor stræber vi efter at komme ud og prøve nye ting, så ofte som muligt. Vo og vores tropsspejdere var derfor i weekenden den 9. og 10. februar på besøg i Svenstrup Kirke. Vi startede med en rundvisning på kirkegården, af Else Skak, hvor vi lærte om forskellige typer begravelser og grave, og hvordan en kirkegård ”virker”. Desuden var der bisættelse i kirken den lørdag, så vi fik mulighed for at se kirken pyntet op, med kisten i centrum og masser af smukke blomster. Til sidst ved bisættelsen kunne vi se kisten blive kørt væk, og de efterladtes sidste farvel. Her var der også rig mulighed til at lære noget om ritualerne omkring denne del af bisættelsen.

Vi fik også lov til at gå helt op i kirketårnet, og se på de store, gamle klokker. Derefter blev der spillet ”Kirkegårdsbingo” hvor spejderne skulle finde forskellige grave (”Ældste grav”, ”Mindste sten”, ”Flest navne på samme sten” osv.), for at fylde en bingoplade.

I løbet af eftermiddagen rykkede vi ind i selve kirken hvor vi fik lov til at spille på orgelet, og lære om hvordan sådan et virker. Det havde vi meget sjov med. Senere blev der spillet kirkegulvsbowling, efter sodavandsflasker, kastede med papirfly og tegne kort over kirken.

Organ
Sofie, Laura, Julie og Cecilie spiller på kirkens orgel

Om aftenen blev der spiller Kahoot-quiz og set film, projekteret op på kirken hvidkalkede vægge og spist pizza. Om natten blev spejderne sendt ud på et Woop!-natløb på kirkegården, for at opleve at gå rundt på en kirkegård om natten og løse forskellige opgaver, inden de skulle i seng.

Søndag morgen var der naturligvis gudstjeneste i kirken, som startede med at spejderne bar lys ind, og satte i kirkens lysglobe. Vi fra Jørgen Skytte Gruppes Trop, vil gerne sige en stor tak til Svenstrup Kirke, menighedsrådet og præsten for lån af kirken, rundvisning og en fin gudstjeneste.

To my international readers, sorry for posting this in Danish.

David